Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل سایت اینترنتی جاباما با اشاره به ضرر مالی و معنوی قابل توجه به این مجموعه بر اثر فیلتر دو هفته‌ای آن، گفت: خدشه‌ای که این رخداد به اعتبار سایت وارد کرد، معادل میلیون‌ها تومان ضرر مادی است. 

به گزارش سرویس بازار ایسنا، نشست خبری مشترک علی‌بابا و سایت گردشگری جاباما، با حضور سعید حسینی‌نژاد، بنیان‌گذار و مدیرعامل جاباما، رضا الفت‌نسب، دبیر انجمن صنفی کسب‌وکارهای اینترنتی، رضا زرنوخی، رییس هیات‌مدیره انجمن سرمایه‌گذاری خطرپذیر کشور، باقر بحری، دبیر کمیسیون تجارت الکترونیک نظام صنفی رایانه‌ای و اکبر هاشمی، مدیرمسئول هفته‌نامه استارت‌آپی شنبه برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسینی‌نژاد در این نشست خبری، با اشاره به تلاش مجموعه جاباما برای اخذ همه مجوزهای لازم به منظور فعالیت‌ قانونمند، گفت: این مجموعه در حال طی کردن مراحل پایانی دریافت T نماد بود که روز چهارشنبه،۳۱ خرداد بدون اخطار قبلی فیلتر شد.

وی افزود: این اتفاق در حالی رخ داد که در روزهای ابتدایی هیچ‌کس پاسخگوی دلیل فیلترشدن سایت نبود؛ دلایلی که نیز در نهایت اعلام شد، در هیچ بخشنامه و قانونی ذکر نشده بودند و به صورت شفاهی به ما منتقل شدند.

به گفته حسینی‌نژاد، مسئولان ذی‌ریط دو دلیل را برای فیلترینگ سایت جاباما اعلام کردند؛ هر شرکت فقط می‌تواند یک سایت داشته باشد و اسم سایت باید با اسم اصلی شرکت، علی بابا، یکی باشد.

مدیرعامل سایت اینترنتی جاباما بیان کرد: در نهایت پس از یک هفته گفت‌وگو با نهادهای ذی‌ربط به ویژه در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و به دنبال دخالت مقامات رده بالای دولتی، سوءتفاهم‌ها برطرف و دستور رفع فیلترینگ سایت صادر شد اما روال اداری این امر، یک هفته دیگر زمان برد.

به گفته وی، جاباما به عنوان بزرگ‌ترین سایت رزور آنلاین هتل، تنها سایت ایرانی است که رزرو هتل در بیشتر شهرهای داخلی و همچنین مقاصد گردشگری خارج از کشور را انجام می‌دهد و بیشترین سهم بازار را در این زمینه دارد؛ ضمن آن که از پشتیبانی ۲۴ ساعته برخوردار است و بخش زیادی از رزرو را به صورت آنلاین انجام می‌دهد.

حسینی‌نژاد بیان کرد: در دو مجموعه علی بابا و جاباما حدود ۳۰۰ نفر به صورت مستقیم مشغول به کار هستند و فیلترینگ دو هفته‌ای جاباما علاوه بر ایجاد دلسردی در بسیاری از آنها، چند صد میلیون ضرر مالی به واسطه لغر رزرها از سوی مردم به دنبال داشت.

مدیرعامل این سایت اینترنتی افزود: جاباما پس از دو سال تلاش، در تعدادی از کلیدواژه‌ها رنکینگ یک گوگل را به دست آورده بود اما در طول دو هفته به رتبه چهار تنزل پیدا کرده است.
وی گفت: اعتبار این سایت در نزد تامین‌کننده‌ها و میزان اعتمادی که مردم به آن داشتند با خدشه مواجه شده که شاید بتوان آن را معادل یک میلیارد ضرر مالی دانست.

ضرورت توجیه بدنه دولت در مورد اهمیت استارت‌آپ‌ها

رضا الفت‌نسب، دبیر انجمن صنفی کسب‌وکارهای اینترنتی نیر در بخشی از این نشست خبری، با اشاره به رویکرد مثبت اولیه در مورد ایجاد نماد تجارت الکترونیک گفت: با رشد کسب‌وکارهای اینترنتی و افزایش سهم آنها در بازار، بخش‌هایی از بدنه دولت احساس خطر کردند که امکان نظارت کافی را بر چنین فعالیت‌هایی نداشته باشند.

وی افزود: اکنون در بسیاری از اداره‌ها، سازمان‌ها و نهادها کمیسیونی به منظور ساماندهی کسب‌وکارهای اینترنتی تشکیل شده و استارت‌آپ‌ها و شرکت‌هایی که قصد فعالیت در این حوزه را دارند باید از مراکز مختلفی مجوز بگیرند که این امر در عمل امکان‌پذیر نیست.

الفت‌نسب ادامه داد: بخش خصوصی خواهان این است که اختلاف‌نظرهای موجود در بخش‌های مختلف دولتی، در جلسه‌های هیات دولت طرح و حل و فصل شود تا کسب‌وکارها به صدورت مداوم شاهد تغییر در قوانین و مقررات نباشند.

وی گفت: دولت باید بدنه خود را در مورد اهمیت کسب‌وکارهای اینترنتی و استارت‌آپ‌ها و کسب‌وکارهای اینترنتی توجیه کند؛ در غیر این صورت امکان اشتغالزایی با چنین فعالیت‌هایی وجود ندارد.

دبیر انجمن صنفی کسب‌وکارهای اینترنتی تاکید کرد: باید شرایط به گونه‌ای باشد که اخد یک نماد تجارت الکترونیک در این حوزه کفایت کند.

افزایش ریسک سرمایه‌گذاری در کسب‌وکارهای اینترنتی

رضا زرنوخی، رییس هیات‌مدیره انجمن سرمایه‌گذاری خطرپذیر کشور نیز در بخش دیگری از این نشست خبری، با اشاره به ریسک بالای کسب‌وکارهایی که مورد حمایت چنین سرمایه‌گذاری‌هایی قرار می‌گیرند، گفت: سرمایه‌گذاری خطرپذیر در کشورهای دیگر نهادینه شده و چند سالی است که در ایران نیز مورد توجه قرار گرفته است اما وقوع اتفاقاتی مانند فیلترینگ ناگهانی کسب‌وکارهای موفق، ریسک آن را افزایش می‌دهد.

وی افزود: به طور کلی، متقاعد کردن سرمایه‌گذاران داخلی برای خروج از بازارهایی مانند مسکن، ارز و امور تجاری و حمایت از کسب‌وکارهای خطرپذیر سخت است و وقوع چنین اتفاقاتی شرایط را مشکل‌تر می‌کند.

زرنوخی ادامه داد: سرمایه‌گذاران خارجی نیز در سال‌های اخیر وارد بازار حمایت از کسب‌وکارهای خطرپذیر ایران شده‌اند و این بازار را جذاب ارزیابی کرده‌اند اما اگر شاهد باشند که یک سایت موفق به سادگی فیلتر می‌شود، ممکن است خطر سرمایه‌گذاری را نپذیرند.

رییس هیات‌مدیره انجمن سرمایه‌گذاری خطرپذیر گفت: تاکنون هیچ‌یک از استارت‌آپ‌ها با حمایت مالی دولت تشکیل نشده و توسعه نیافته‌اند و این انجمن از دولت انتظار دارد که ضمن خودداری از ایجاد محدودیت‌ برای چنین کسب‌وکارهایی، دخالت‌های بدنه خود در این حوزه را ساماندهی کند و مانع از افزایش ریسک‌پذیری در اینگونه سرمایه‌گذاری‌ها شود.

وی با اشاره به اینکه ایجاد محدودیت برای کسب‌وکارهای اینترنتی از سوی دولت می‌تواند ناشی از تمایل برخی بخش‌های دولتی برای رقابت با بخش خصوصی باش، افزود: دولت نمی‌تواند یک کسب‌وکار اینترنتی را به خوبی اداره کند و موفق باشد و ما توصیه می‌کنیم وارد این حوزه نشود.

هزینه بالای اجتماعی ناشی از فیلترینگ سایت‌های موفق

در ادامه این نشست خبریف باقر بحری، دبیر کمیسیون تجارت الکترونیک نظام صنفی رایانه‌ای با اشاره به انرژی زیادی که برای رفع فیلترینگ سایت جاباما حتی از سوی مقامات بلندمرتبه دولت صرف شد، گفت: این رخداد هزینه اجتماعی زیادی برای کشور به دنبال داشته و خدشه‌ای نیز که به اعتماد مردم شده است به راحتی قابل جبران نیست.

وی افزود: کسب‌وکارهای اینترنتی بزرگ و موفق، مانند بسیاری از بنگاه‌های فیزیکی، تعداد زیادی نیروی کار دارند و برخورد با آنها باید با نوع مواجهه با یک وبلاگ تفاوت داشته باشد.
بحری با اشاره به ضرورت تغییر نگاه به کسب‌وکارهای نوین و استارت‌آپی گفت: در ایران شناخت دقیقی از این نوع فعالیت‌ها وجود ندارد و دولت باید احترام بیشتری برای آنها قائل باشد.

دبیر کمیسیون تجارت الکترونیک نظام صنفی رایانه‌ای افزود: از یک سو تصمیم‌گیری در مورد بقای چنین کسب‌وکارهایی نباید به نظر یک کارشناس واگذار شود و از سوی دیگر، مشورت با فعالان صنفی این حوزه در زمان قانون‌گذاری و سیاست‌گذاری ضروری است.

وی بیان کرد: تجارت الکترونیک در دنیا از ارزش افزوده بالایی برخوردار است و مواردی مانند اعتبار، سهولت دسترسی و رنکینگ در گوگل، نقش مهمی در این ارزش افزوده دارد؛ به خطر افتادن این موارد باعث می‌شود سرمایه‌گذار اعتماد خود را نسبت به امنیت بازار از دست بدهد.

بحری گفت: معمولا با ورود کسب‌وکارها و روندهای جدید، بخش‌های سنتی احساس خطر می‌کنند ولی می‌توان سازمان‌ها و نهادهای عمومی را تشویق کرد که به جای سد سازی در برابر پیشرفت وارد رقابت شوند و خود را با آنها سازگار کنند.

ضرورت رفع موانع کسب‌وکار

اکبر هاشمی، مدیرمسئول هفته‌نامه شنبه نیز در نشست خبری مشترک علی‌بابا و جاباما، با اشاره به جوان بودن استارت‌آپ‌ها در ایران گفت: دولت باید از فضای فعالیت‌ چنین کسب‌وکارهایی که اکثرا در بستر وب انجام می‌شود حمایت کند.

وی افزود: در مجموعه‌های دولتی و نظارتی هنوز تفکر سنتی حاکم است و نگاه درستی به کسب‌وکارهای نوین وجود ندارد به گونه‌ای که استارت‌آپ‌ها و کسب‌وکارهای اینترنتی به عنوان یک بنگاه واقعی نگاه نمی‌کنند به همین دلیل به راحتی آنها را فیلتر می‌کنند.

هاشمی ادامه داد: سایت برخی از استارت‌آپ‌ها با استناد به قانون محتوای مجرمانه فیلتر شدند به این معنا که با آنها مانند یک وبلاگ برخورد شده، در حالی که در تعدادی از این کسب‌وکارها صدها نفر مشغول به کار هستند.

مدیرمسئول هفته‌نامه شنبه گفت: در مدت اخیر تعدادی از این سایت‌ها فیلتر شده‌اند و تعداد بسیار بیشتری نیز ممکن است در روزهای آینده فیلتر شوند چرا که سازمان‌های مختلف به قوه قضائیه نامه می‌زنند و خواهان تعطیلی سایت‌ها می‌شوند.

وی افزود: هیچکس با فعالیت قانونی مخالفتی ندارد اما مشکل اکنون تعدد نهادهایی است که یک کسب‌وکار اینترنتی باید از آنها مجوز بگیرد.
هاشمی ادامه داد: در بسیاری دیگر از کشورها نیز مجوزها وجود دارند اما اخذ آنها اجباری نیست و فقط به دارندگان مجوزها اعتبار می‌بخشد و فعالان این حوزه خواهان رویه مشابه در ایران هستند.

مدیرمسئول هفته‌نامه شنبه بیان کرد: تعدد نهادهایی که مدعی ارائه مجوز هستند اکنون اعتبار نماد تجارت الکترونیک را نیز زیر سوال برده و دولت باید در بدنه خود هماهنگی ایجاد کند.

وی خواستار رفع پیچیدگی و موانع کسب‌وکارهای اینترنتی از جمله تعدد نهادهای تصمیم‌گیر، اعتباری شدن نمادها به جای اجباری بودن آنها و مواجه با استارت‌آپ‌ها به عنوان بنگاه‌های تولیدی شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۶۱۷۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خزعلی: رفع فقر مادی باید در کنار ارتقاء فکری و رشد فرهنگی انجام شود

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه رفع فقر مادی کافی نیست، گفت: ما فقر مادی را رفع می‌کنیم اما توان افزایی روی ارتقای فکری، رشد فرهنگی، تثبیت خانواده‌ها انجام نمی‌گیرد.

به گزارش ایسنا، همایش هم‌اندیشی و راهبردی مدیران بنیاد بین المللی خیریه آبشار عاطفه‌ها با حضور حجت الاسلام احمد صالحی رئیس مرکز ارتباطات مردمی رئیس جمهور، انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، محسن ولیئی معاون امور مشارکت‌های اجتماعی وزارت کشور، محمد جواد فولادپور مدیرعامل بنیاد بین المللی خیریه آبشار عاطفه ها، فاطمه چوپانی مدیر قرارگاه جهاد اجتماعی خیریه آبشار عاطفه ها همچنین جمعی از مدیران این بنیاد برگزار شد.

این همایش با موضوع جهش تولید، مهارت آموزی، توانمندسازی در اشتغال و کارآفرینی با مشارکت مردمی برگزار شد.

حجت الاسلام صالحی حرکت عظیم بنیاد بین المللی خیریه آبشار عاطفه ها در اهداء جهیزیه به زوج های نیازمند که همزمان با سفرهای استانی رئیس جمهور در استان های مختلف کشور انجام می شود را حرکتی خالصانه، کامل و کارشناسی شده همراه با صداقت و اخلاص دانست و گفت: خیریه آبشار عاطفه ها از بین هزاران خیریه و مجموعه متعدد ثمن ها و مجموعه های مردم نهاد تبلور خدمت به مردم و همراه دولت است.

وی افزود: از ابتدا هر جا که قدرت نامحدود و ظرفیت مردم بود آن کار موفق و پیروز است. در جنگ تحمیلی در آزمون ها و فراز و نشیب های نظام و رو در رویی با دشمنان و استکبار و مشکلات اقتصادی و هر جایی که ظرفیت مردم پای کار آمد موفقیت تنها دستاورد این رویارویی مردمی بوده است.

رئیس مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری در ادامه بیان کرد: در دوران کرونا یا در آن جشن های پر از زیبایی خدمت به مردم که نماد عمل به فرمان مقام معظم رهبری در ایجاد خدمت به مردم است، مجموعه بنیاد بین المللی خیریه آبشار عاطفه ها بهترین عملکرد را ارائه کرده است.

وی در ادامه اظهار کرد: در سفرهای استانی ریاست جمهور می بینیم خیریه آبشار عاطفه ها در حوزه های مختلف مشاوره ای، درمانی، آموزشی، امور بین الملل، خانواده و ازدواج، اشتغال، تولید و ... فعالیت های بسیاری داشته است. به عنوان فردی که از زمان تولیت حجت الاسلام رئیسی در آستان قدس که در کنار ایشان خادمی امام رضا(ع) را انجام دادم از نزدیک شاهد فعالیت مجموعه بنیاد بین المللی خیریه آبشار عاطفه ها در زمینه های مختلف کمک به مردم و نیازمندان هستم.

حجت الاسلام صالحی خطاب به بانوانی که به عنوان مددکار در این مجموعه فعالیت می کنند گفت: شما در یک بنیادی قدم گذاشته‌اید که برای خادمی مردم هم قسم شده است. بنیاد بین المللی آبشار عاطفه ها به شما اعتبار داده، پس برای ارتقاء و حفظ این جایگاه تلاش کنید. ما در برنامه هایی که مجموعه خیریه آبشار عاطفه‌ها حضور دارد زیبایی‌ها را می بینم. برگ برگ خدمت شما در این مجموعه پر از صفحات زیبا و نورانی و معطر به عطر خدمت خالصانه است.
 

رفع فقر مادی باید در کنار ارتقاء فکری و رشد فرهنگی انجام شود

انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده هم در این همایش گفت: وظیفه داریم به یکدیگر توصیه به صبر، نیکی و خیر و حرکت در مسیر خیر داشته باشیم و کمک کنیم تا این مسیر خیر باز شود و تسریع پیدا کند.

وی با اشاره به فعالیت‌های بنیاد بین المللی خیریه آبشار عاطفه ها در دو سال گذشته، خاطرنشان کرد: این مجموعه در کارهای متعددی که ما در دو سال گذشته داشتیم کارهای بسیار خوبی را در توانمندسازی، اشتغال، مشاوره انجام داده است.

خزعلی با بیان اینکه رفع فقر مادی کافی نیست، گفت: ما فقر مادی را رفع می‌کنیم اما توان افزایی روی ارتقای فکری، رشد فرهنگی، تثبیت خانواده‌ها انجام نمی‌گیرد.

معاون رئیس جمهور همچنین بر لزوم ارتقای فرهنگ و ترویج فرهنگ در حوزه‌های رسانه، چگونگی استفاده از رسانه و موفقیت و مهارت‌های لازم در خانواده تاکید کرد و گفت: خانواده و فرهنگ عامه، ارتقاء و ترویج فرهنگ در معقوله‌های رسانه و فرهنگ همچنین چگونگی استفاده از رسانه، فرهنگ موفقیت و مهارت آموزه‌هایی هستند که لازم است خانواده آموزش ببیند.

خزعلی در ادامه با اشاره به شعار مقام معظم رهبری مبنی بر اشتغال، گفت: اشتغال و فراهم کردن شرایط اشتغال برای همه کسانی که در شرایط نامساعد قرار دارند و به طور خاص بانوان سرپرست خانوار لازم است و باید شکل بگیرد.
 

شناسایی نیازمندان با کمک سامانه سخا
 محسن ولیئی معاون امور مشارکت های اجتماعی وزارت کشور در ادامه این همایش ایجاد بنیاد بین المللی خیریه آبشار عاطفه ها را توجه و عنایت امام رضا(ع) بیان کرد و گفت: بنیادها و سازمان های بسیاری در حوزه های خیریه در کشور فعالیت می کنند.

وی ادامه داد: قریب به ۷۳ هزار تشکل مردمی، گروه جهادی یا مراکز نیکوکاری و خانه هایی که توسط سازمان ها ایجاد شده در امر خدمت رسانی به نیازمندان مشغول به کار هستند، اما بنیاد خیریه آبشار عاطفه ها یک رنگ و بوی خاصی از نظر گستردگی و از نظر حجم کار و نیت و فراوانی کمک همچنین از لحاط مددکاران بسیار سختکوش که در جای جای کشور پراکنده هستند، دارد.

ولیئی افزود: این بنیاد در حوزه بین الملل هم فعال است و در کشور عراق هم فعالیت شان را گسترش دادند که این کار جای شکرگزاری از خداوند را دارد.

معاون امور مشارکت های اجتماعی وزارت کشور خاطر نشان کرد: اگر اتفاقی در امر خیر کمک رسانی می افتد به واسطه مددجویان است، هیچ زمان خدمتی که به مددجو و مهرجو انجام می شود را از توان خود ندانید بلکه این را از الطاف خداوند ببینید. این ولی نعمتان به ما افتخار خدمتگزاری دادند.

وی اظهار کرد: قطعا همه فعالیت هایی که بنیاد بین المللی آبشار عاطفه ها در دستور کار دارد بخشی از راهبردهای نظام عادلانه در سطح کشور است. بیش از ۷۳ هزار واحد خدمات حمایتی در حال حاضر تماما یا بخشی از حوزه کار آنها احسان و رسیدگی به نیازمندان است.

ولیئی با اشاره به راه اندازی سامانه سخا گفت: سازمان امور اجتماعی کشور با همکاری کمیته امداد و برخی سازمان ها، سامانه سخا که سامانه خیر و احسان است را راه اندازی کرده است. این سامانه وصل کننده اغنیا به فقرا است یعنی یک خیریه جدید تحت عنوان خیریه مجازی است و همه افرادی که متقاضی خدمت هستند به جای مراجعه حضوری به دستگاه ها به این سامانه مراجعه می کنند و خود و نیازشان را معرفی می کنند.

وی در ادامه افزود: با ثبت نام مددجو در آن طرف هم خیرینی که حضور دارند این افراد را شناسایی کرده و در جهت رفع نیاز و مشکلات آنها اقدام می کنند. این سامانه به همه خیریه ها از جمله آبشار عاطفه ها کمک می کند تا نیازمندان را به جای اینکه مراجعه حضوری کنند و عزت نفسشان زیر سئوال برود و یا دنبال یک معرف بگردند را به خیریه ها معرفی می کند تا بتوانند اعلام نیاز کنند.

معاون امور مشارکت های اجتماعی وزارت کشور خاطرنشان کرد: برخی از این افراد در روستا ها هستند که امدادگران این افراد را نمی شناسند و این افراد هم زبان گویا و پای آمدن به خیریه ها را ندارند پس معرفی نیازمندان توسط خودشان در این سامان و کمک به آنها در حوزه دستور کار وزارت کشور است. این اپلیکیشن یا سامانه نزدیک به سه ماه است در استان البرز به صورت آزمایشی انجام شده و فعالیتش را انشاالله امسال در کل استان های کشور به طور جدی افزایش خواهد داد و سعی می کند کمکی برای شناسایی نیازمندان به خیریه ها باشد

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ضرورت توجه به حقوق و مسائل مادی معلمان
  • پایتخت معنوی ایران هم صدا در حمایت از طرح حجاب و عفاف
  • وزیر ارتباطات: رفع فیلتر صرفا با امضای رئیس جمهور؟ توصیه می‌کنم دوباره قانون را بخوانید
  • لوازم یدکی رنو
  • فروشگاه اینترنتی هفت گالری افتتاح شد
  • قاچاقچیان، پنهان در نقاب کسب و کار‌های اینترنتی/کالای قاچاق چگونه در سایت‌ها فروخته می‌شوند؟
  • خزعلی: رفع فقر مادی باید در کنار ارتقاء فکری و رشد فرهنگی انجام شود
  • مخبر: باید برای تقویت انگیزه مادی و معنوی معلمان تلاش کنیم
  • کمیسیون اروپا ممکن است تیک‌تاک را فیلتر کند
  • اقدامی غیرقانونی علیه کسب‌وکارهای آنلاین ایرانی/ پای رانت به فضای مجازی کشیده شد!